ZA VAS SMO PRIPRAVILI NOVO NOVO SPLETNO STRAN MAVRIČNEGA VRTILJAKA!

Spodaj preveri, kaj vse se bo na mavričnem vrtiljaku dogajalo jeseni!


PRIJAVE: info.mavricnivrtiljak@gmail.com
FACEBOOK: Mavrični Vrtiljak
(https://www.facebook.com/mavricnivrtiljak/)
PREDSTAVITVENE DELAVNICE (brezplačno!)

Igrajmo se po angleško & Plesni vrtiljak: torek, 4. 10. 2016 ob 17.00


Ostale delavnice:
četrtek, 6. 10. 2016 ob 17.00

JESENSKI VRTILJAK


Ena, dva, tri, naj jesenski vrtiljak se zavrti!


JESENSKI VRTILJAK


Društvo Počitniško varstvo Kamnik in Mavrični vrtiljak sta združila moči v jesenskem vrtiljaku, ki se bo vrtel med krompirjevimi počitnicami!

V sodelovanju z društvom Počitniško varstvo Kamnik smo se odločili, da tudi krompirjeve počitnice popestrimo vašim otrokom od 1. do 4. razreda osnovne šole.

Mavrični vrtiljak bo med počitniškim časom (2. 11. – 4. 11.) odprl svoja vrata med 7.00 in 16.00.

Kje? Steletova ul. 8 v Kamniku

Zabavali se bomo ob ustvarjalnih delavnicah ter se sprehajali po skrivnostnih poteh mesta Kamnik. Ne bo manjkalo niti obiska pri gozdnem možu, peke kostanja ter prave jesenske zabave. Poskrbeli bomo tudi za mlade umetnike, ki bodo lahko gradili kot pravi mojster Miha ter poskrbeli za dobro glasbo in vzdušje. Poskrbljeno bo tudi za hrano (kosilo in popoldanska malica).

Cena:
1 dan: 15 €
Komplet, 3 dni: 35 €

Število mest je tokrat omejeno, zato pohitite s prijavami! Pišite nam na elektronski naslov pocitnisko.varstvo@gmail.com do 25. oktobra 2016 ali nam pošljite že izpolnjeno prijavnico.

Info: o podpisu pogodbe in plačilu vas naknadno obvestimo po elektronskem naslovu. Celotno plačilo se bo izvedlo pred pričetkom Jesenskega vrtiljaka. 


POČITNIŠKI DNEVI BODO POTEKALI TAKOLE:

• 7.00 – 9.00
sprejem otrok, risanje, namizne družabne igre, …

• 9.00 – 10.00
dopoldanska malica (poskrbite sami, npr. sadje, kruh), športne aktivnosti na prostem, ustvarjalne delavnice, …

• 10.15 – 11.30
ogledi, izleti, gozd (odvisno od vremena)

• 12.00 – 14.00
kosilo, nadaljevanje programa (ustvarjalne delavnice, izleti, športne aktivnosti na prostem …)

• 14.00 – 14.30
popoldanska malica (poskrbimo mi)

• 14.30 – 16.00 (nazaj v prostore MV)
razne igre, ustvarjanje, poslušanje glasbe, … odhod otrok.


Pridite in se zabavajte z nami! Skupaj se bomo spomnili, kako lepo nam je bilo poleti ter spoznali, da se lahko zabavamo tudi jeseni :)

Veselimo se vašega druženja,

Ekipi Počitniškega varstva in Mavričnega vrtiljaka

V primeru premajhnega števila prejetih prijav ali nastopa izrednih razmer (npr. bolezni animatorjev) si pridržujemo pravico do ukinitve programa. V primeru morebitne ukinitve programa vse prijavljene obvestimo o spremembi pravočasno.

PLESNI VRTILJAK

Ena, dva, tri, naj zelena se zavrti!

PLESNI VRTILJAK (od 2 do 5 let, 60 min)

ZAKAJ PLES? Ples ni samo spoznavanje gibanja lastnega telesa, razvija tudi ustvarjalnost ter sprosti napetost. Prav tako lahko otrok sodeluje in vzpostavlja nove prijateljske odnose s svojimi plesnimi prijatelji. 

Gotovo znamo ringa, raja že vsi, plesni vrtiljak nas bo zato naučil še mnogo več: zaplesali bomo opičji ples, obiskala nas bo Pika Nogavička, v krogu se bomo vrteli na melodijo plesa prijateljstva. Preko glasbenih in plesnih iger se bomo naučili ritmičnega gibanja in prvih plesnih korakov ob zvokih slovenske glasbe. 

NAMEN: Otok razvija prve ritmične gibe ter spoznava različne plese (rajalne igre, ljudske in družabne plese). Spoznava njihove značilnosti ter oblikuje pozitiven odnos do plesnega giba.

Gibanje je ena izmed temeljnih potreb otroka in krepi vse organe v našem telesu. Hkrati pa vpliva na celosten razvoj in zdravje naših otrok

KAJ SE SKRIVA V GOZDU?

Ena, dva, tri naj RJAVA se zavrti.
 
KAJ SE SKRIVA V GOZDU? (od 2 do 5 let, 60 min)

ZAKAJ NARAVA? Danes nam zelo pogosto zmanjka časa, da bi preprosto zakorakali v gozd in iskali, kaj vse se skriva pod velikimi krošnjami. Prepričani smo, da lahko gozd otrokom ponudi marsikaj zanimivega in obogati njihov otroški svet.

Odpravili se bomo v gozd ter iskali vse, kar lahko uporabimo za ustvarjanje, pripovedovanje pravljic. Okušali bomo užitne plodove, ki nam jih ponuja narava in dihali svež zrak, ki nam ga ponujajo gozdovi. 

NAMEN: Otrok spoznava in odkriva gozdni svet in razvija pozitiven odnos do našega okolja. Prav tako spoznava živo in neživo naravo ter razvij odgovorno ravnanje do narave.

Skoraj vsak slovenski kraj leži v bližini gozda. V slovenskih gozdovi imamo kar 950 rastlinskih vrst, med njimi sta najbolj razširjena bukev in smreka. Gozd je tudi dom okoli 90 vrstam ptic, 70 vrstam sesalcev, približno 20 vrstam dvoživk in 10 vrstam plazilcev.

IGRAJMO SE PO ANGLEŠKO


One, two, three, naj rdeča se zavrti!

IGRAJMO SE PO ANGLEŠKO (od 2 do 5 let, 60 min)


ZAKAJ ANGLEŠČINA? Mnoge raziskave so pokazale, da se otroci, ki govorijo dva tuja jezika bolje pisno in ustno izražajo ter dosegajo nadpovprečne rezultate pri miselnih testih.

Ob zgodbah in pesmicah bodo otroci spoznali prve angleške besede in razvili pozitiven odnos do učenja tujih jezikov. Ne bo manjkalo niti usvarjanja in gibalnih vaj.

NAMEN: Otrok spoznava in odkriva nov tuj jezik, razvija pozitiven odnos do učenja ter spozna prve besede v angleškem jeziku.


Otroški možgani so kot odprto okno, ki jim omogoča, da intenzivno razvijajo osnove jezika ter drugih miselnih funkcij. V zgodnjem otroštvo tako izoblikujemo osnovo, na kateri v nadaljnjem življenju gradimo svojo prihodnost.

OBISK PRI SAMOROGUEna, dva, tri, naj turkizna se zavrti!

OBISK PRI SAMOROGU (od 3 do 6 let, 60 min)

ZAKAJ SAMOROG? Ker je samorog mitološko bitje in ga lahko vidimo v različnih odtenkih barv. 

V svetu samoroga bomo spoznavali njegove mavrice: spoznavanje osnov barv in odkrivanje skrivnosti mešanja različnih odtenkov.

NAMEN: Otrok spozna osnovne barve (rumena, rdeča, morda) in spoznava tudi njihovo mešanje. Razvija tudi svojo ustvarjalnost in svoj otroški svet spreminja v vir inspiracije in motivacije za ustvarjanje z barvami. 

Ittonov barvni krog je slikarski krog, ki ureja razmerje med barvami. Prikazuje nam primarne, sekundarne in terciarne barve ter njihovo medsebojno povezanost. Skupno barvni krog sestavlja 12 barv.

MOJSTER MIHAEna, dva, tri, naj oranžna se zavrti!

MOJSTER MIHA (od 7 do 10 let, 60min)

ZAKAJ MOJSTER MIHA? Ker je v današnjem času pomembno, da pridobimo tudi praktične veščine in ročne spretnosti, ki nam kasneje v življenju pridejo še kako prav.

Vsaka delavnica bo prinesla novo temo in nove materiale, s katerimi bomo sestavljali različne stvari (hišice, ladje, mostove). Obiskala nas bosta tudi Janko in Metka, povabili bomo tudi pirate s Karibov.

NAMEN: Otrok spoznava različne materiale in razmišlja, za kaj vse jih lahko uporabimo. S tem razvija svojo domišljijo, ročne spretnosti in širi svoje znanje o tem, kaj vse je lahko uporabno in zakaj.

Mojster Miha je danes zelo uveljavljen izraz, ki ga uporabljamo za osebo, ki nekaj naredi zelo dobro, profesionalno in je pravi mojster. Risani junak Miha ima originalno ime Bob (Bob the builder) in prihaja iz Velike Britanije ter otroke razveseljuje že vse od leta 1999.

ORIGAMIJEVA PRAVLJICAEna, dva, tri, naj vijolična se zavrti!

ORIGAMIJEVA PRAVLJICA (od 7 do 10 leta, 60 min)

ZAKAJ ORIGAMI? Potrpežljivost, vztrajnost, kreativnost, natančnost… to je samo nekaj lastnosti, ki jih lahko krepimo s pomočjo umetnosti zlaganja origami. 

Čemu vse služi papir? Spoznavanje in odkrivanje, kaj vse se lahko skriva v enem kosu papirja ter razvijanje ročnih spretnosti.

NAMEN: Spodbujanje otrok k potrpežljivosti in vztrajnosti ter razvijanje ročnih spretnosti in natančnosti.

Umetnost origami prihaja iz daljne Japonske in v prevodu pomeni prelaganje (ori) papirja (kami). Danes origami uporablja veliko ljudi, nekateri za hobij, znanstveniki celo zaradi njegove praktične uporabnosti. Tudi nekateri zdravniki uporabljajo origami za zdravljenje.

GREMO OKROG SVETAEna, dva, tri, naj rumena se zavrti!

GREMO OKROG SVETA (od 6 do 10 let, 60 min)

ZAKAJ OKROG SVETA? Različnost nas bogati. Verjamemo, da spoznavanje in seznanjanje z drugimi kulturami pozitivno vpliva na razvoj otroka.

Brez letala, kolesa in avta! Vrtiljak nas bo z domišljijo ter kulinaričnimi doživetji popeljal po svetu. Ob zgodbah Don Kihota bomo prehodili špansko pokrajino, irski škrat nam bo zaigral na svojo piščal, seveda ne bo manjkalo niti italijanskih testenin. Vse to in še mnogo več nas čaka na poti okrog sveta. 

NAMEN: Otrok spoznava različne geografske značilnosti, kulture in kulinariko različnih držav na svetu. Tako širi svoja obzorja in pridobiva izkušnjo o življenju in velikosti našega planeta.

»…spet nas veselo sonce bo grelo, gremo okrog sveta. Reke in polja, gore in morja, vabijo v širni svet. Vrtiljak nas že pelje, kakšne so želje? Pisan je naš planet!«